Artículos de opinión Estado Español

Incertidumbre en el Congreso

Valencià

Anem a començar l’any fent un repàs als resultats postelectorals del 20D i veient algunes qüestions que ens deixa aquest panorama.

Durant l’últim programa de Ràdio Partisana del 2015, vam llançar per Twitter una sèrie d’enquestes relacionades amb l’actual i futur panorama de les Corts Generals. No arriben a ser representatives de l’opinió general del poble, ja que el nombre de participants no és considerable i l’abast d’aquestes enquestes no arriba a molts, però em serviran per a resumir la situació tocant diferents qüestions que s’estan donant:

Comencem presentant el repartiment de seients que han decidit les últimes eleccions celebrades el 20 de desembre de 2015.

Blau: PP (123 diputats). Roig: PSOE (90 diputats). Morat: Podem (42). Taronja: C’s (40). Morat clar: En Comú Podem (12). Rosa: És el Moment (9). Taronja clar: ERC (9). Blau fosc: Democràcia i Llibertat (8). Blau clar: En Marea (6). Verd: PNV (6). Marró: UP (2). Verd clar: Bildu (2). Groc: Coalició Canaria (1).

Com podem veure, el PP “guanya” les eleccions amb 123 diputats, però perdent 63 escons respecte al 2011 i, amb això, perdent la majoria absoluta amb la qual ha governat durant l’última legislatura. El PSOE també perd respecte fa 4 anys, ha aconseguit 20 seients menys, sent aquest resultat el pitjor de tota la seva història a la democràcia espanyola. Aquests desastrosos resultats del bipartidisme han sigut conseqüència, com tots ja sabem, de l’aparició al panorama polític dels nous partits del canvi (o del recanvi, això està per demostrar encara): Podem, més les seves coalicions a Catalunya (Podem, EUiA i ICV), Galiza (Podemos Galicia, Anova i EU) i el País Valencià (Podem i Compromís), ha tret 69 escons, un resultat fantàstic i no molt esperat segons les diverses enquestes, que en general li donaven com a molt 55 escons. Ciutadans, pel contrari, ha tret menys del que esperaven, 40. Els independentistes catalans, Esquerra Republicana i Democràcia i Llibertat, que s’han presentat per separat als comicis de l’Estat, han tret 9 i 8 escons respectivament. El PNV 6, un més que fa 4 anys. Euskal Herria Bildu baixa de 7 a 2 escons, els mateixos que Unitat Popular-Esquerra Unida, que no han pogut aconseguir el grup parlamentari mínim que esperaven. Per últim, Coalició Canaria baixa de 2 a 1 escó.

Tenint açò, la primera enquesta i qüestió que veurem serà la següent:

És el pacte més possible, el de l’esquerra/centre esquerra, encara que tots plegats no arribarien a la majoria absoluta (176 escons). Per la qual cosa necessiten de l’abstenció del PNV, de Democràcia i Llibertat, o fins i tot de Bildu, i així governar en minoria. Però, per a que Podem i PSOE acaben pactant tindran que cedir qualsevol dels dos en alguns punts intocables d’ambdós.

El PSOE ha deixat molt clar que de cap manera pactarà amb el PP ni tampoc donaria suport a un possible govern en minoria del PP (per ara). Llavors, no li queda altra a Pedro Sánchez que tractar de pactar amb el partit de Pablo Iglesias, el qual ha posat uns límits de benestar social que el PSOE podria acceptar, com ara la despolitització de la política o el blindatge dels drets socials.

La principal dificultat que existeix en aquest pacte d’esquerres és la proposta de Podem de permetre la consulta sobre la independència a Catalunya, que xoca amb la defensa de la sobirania nacional per part del PSOE. Els altres partits que podrien entrar dins del pacte (nacionalistes principalment) es posicionen amb Podemos, per la qual cosa l’única opció que es veu possible es que el PSOE cedisca i acceptara el referéndum o que, en canvi, Podem abandone el projecte. Ambdues coses es veuen quasi impossibles. El PSOE s’ha posicionat clarament intolerant amb una consulta independentista, i els seus barons territorials no fan res més que rebutjar-la i es neguen rotundament a un pacte amb “partits rupturistes”. Podem està en la mateixa actitud però al contrari, el referéndum es una condició obligatòria per a Pablo Iglesias, a més de que podria perdre suport d’En Comú Podem, ja que Ada Colau va deixar molt clar que només li donaría suport a qui es comprometa amb la consulta.

La possibilitat del pacte és molt difícil, com es pot veure en el resultat de l’enquesta, en la qual guanya el No amb molt poca diferència amb el Sí. Si aquest pacte es dugués a terme i l’esquerra governara, la legislatura no duraria més de dos anys, ja que es centraria en les reformes acordades només. En el cas contrari, si l’esquerra no acaba pactant es presenten altres opcions: Govern en minoría del PP, gran pacte PP-PSOE-C’s (proposat per Albert Rivera) o noves eleccions a la primavera, com veurem en la següent enquesta. Per ara, el PSOE està completament dividit (els seus barons, liderats per Susana Díaz, es mostren intolerants al pacte) i Iglesias li dona la mà a Sánchez per a parlar dels problemes socials i arribar a un acord.

Qué hauria de passar per a que Rajoy acabara governant? Albert Rivera ja ha dit que a la primera votació d’investidura el seu partit dirà que no a Rajoy, però, a la segona votació més endavant, s’ofereix a abstindre’s si això facilita que haja un govern aviat format pel PP, el PSOE i C’s. A aquesta proposta de Rivera d’un gran pacte immobilista per establir un govern de Rajoy, Pedro Sánchez es mostra totalment contrari, encara que passada la primera votació d’investidura podria canviar d’opinió i cedir per a desbloquejar la situació i no anar a unes noves eleccions, les quals afavoririen a Podemos i al PP. Aquest últim ha de tractar de formar govern en minoria, la qual cosa no ha ocorregut mai en tota la democràcia espanyola, aconseguint més Síes que Noes. Contant que Podemos, UP i els partits nacionalistes no donarien suport de cap manera a Rajoy, el PSOE i Ciudadanos són els únics que abstenint-se farien que la dreta continuara governant el nostre país. Això sí, en eixe cas el PP es veuria obligat a escoltar al parlament i estar en un continu diàleg amb la resta de les forces polítiques, principalment amb C’s i PSOE per fer possible la seua investidura.

Íñigo Errejón va proposar la setmana passada l’opció d’investir a un president independent per així desbloquejar la situació al parlament i no aturarse en discussions per si uns no volen investir a aquest o els altres no cedeixen en investir a l’altre. Aquesta ha sigut una proposta un tant polèmica, en l’enquesta podem veure el resultat tan ajustat, i Pablo Iglesias l’ha aprofitat per a criticar a Pedro Sánchez per no saber dirigir el seu partit ni tindre autoritat en ell. En qualsevol cas, com ja hem vist abans, per al pacte d’esquerres el més important és el debat sobre les línies roges, no qui presidirà el govern.

Canviant un poc de tema, ens anem a la Càmera Alta, al Senat.

Blau: PP (124). Roig: PSOE (47). Morat: Podemos (9). Groc: ERC (6). Blau fosc: Democràcia i Llibertat (6). Verd: PNV (6). Morat clar: En Comú Podem (4). Blau clar: En Marea (2). Rosa: És el Moment (1). Gris: Cambio-Aldaketa (1). Groc clar: Coalición Canaria (1). Gris: Agrupación Socialista Gomera (1).

Ací tenim un panorama totalment catastròfic. El PP ha tornat a tindre majoria absoluta, encara que ha perdut 12 seients. El PSOE es manté igual que fa 4 anys, perdent només 1 seient. Podem amb les sues coalicions nacionals té 16 senadors. La resta de partits no superen els 6 i Ciutadans ni tan sols té representació a aquesta càmera. Amb aquest escenari, preguntem si té alguna funció el Senat i si és útil.

A la nostra enquesta es pot veure que hi ha una part dels participants (i no una part petita) que no sap exactament per a què serveix la nostra Càmera Alta. Doncs anem-nos-en a la Constitució espanyola: Article 90.1, “Aprovat un projecte de llei ordinària o orgànica pel Congrés dels Diputats, el seu President donarà immediatament compte del mateix al President del Senat, qui ho cometrà a la deliberació d’aquest.”, i l’Article 90.2, “El Senat en el plazo de dos mesos pot oposar el seu vet o introduir enmiendas al mateix. El vet haurà de ser aprovat per majoria absoluta. El projecte no podrà ser sotmès al Rei per a sanció sense que el Congrés ratifique per majoria absoluta, en cas de vet, el text inicial, o es pronuncie sobre les enmiendas, acceptant-les o no per majoria simple.”. Aquests dos punts de la nostra Carta Magna ens mostren que la seva funció és, bàsicament, de revisió de les lleis prèviament aprovades al Congrés, ja que en el cas de que el Senat vete la proposició, aquesta torna a la Càmera Baixa per a ser aprovada per segona vegada i enviada al Rei. Per tant, el Senat està per a retardar les lleis, ja que abans o després seran aprovades pel Congrés d’alguna forma o altra.

Llavors, l’actual Senat, amb majoria absoluta del PP, es dedicarà a frenar totes les lleis que puga si no acaba governant al Congrés, fent així més lenta la legislació de la coalició governant. Per tant, com diu el resultat de l’enquesta, el Senat, al cap i a la fi, no serveix per a res realment útil.

Aquest Senat ens dona directament la resposta a la següent qüestió.

És quasi indiscutible, no es podrà reformar la Carta Magna. Segons diu l’Article 167.1 de la Constitució, per a que una reforma d’aquesta puga arribar a qualsevol lloc, primer té que aconseguir 210 vots a favor al Congrés, cosa que serà impossible sí Ciutadans i PP s’abstenen o voten en contra, ja que junts sumen més de 140 escons. Però, en el cas de que s’aconsegueixen eixes tres cinquenes parts del Congrés, s’hauria d’aconseguir també al Senat. És a dir, 125 senadors haurien de votar a favor i, desgraciadament, el Partit Popular té més seients dels necessaris per a tombar qualsevol reforma.

Així, punts importants que són urgents per canviar, com ara la circumscripció electoral múltiple o el reconeixement de les diferents nacions del territori espanyol com nacions històriques, es quedaran sense modificar una legislatura més, perjudicant la situació social i democràtica espanyola.

Abans hem vist que no es podria reformar cap punt de la Constitució vigent perquè el PP la tombaria al Senat (si arriba a aquesta Càmera). No hem contemplat la possibilitat contraria: els populars donant-li suport a una reforma constitucional. No l’hem contemplada perquè sempre han rebutjat tota referència o proposta a una reforma d’aquest tipus, i no entra dins dels seus propòsits.

De totes maneres, nosaltres vam preguntar si es veia a Rajoy acceptant un reforma i, a més a més, eliminant el famós i polèmic Article 155. Aquest Article li dóna el poder al govern de suspendre les autonomies en el cas de que alguna d’aquestes actue de forma contraria al interès general d’Espanya. I, òbviament, veient la forta defensa del PP contra la independència de Catalunya basant-se en aquest recurs, quasi ningú els veu acceptant l’eliminació d’aquest. Per contra, només un 16% ha dit que no els veu reformant la Constitució, i un 82% sí que creu que poden acceptar alguna reforma però sense tocar l’Article 155.

En conclusió, estem davant un període polític trencador amb tota l’anterior història democràtica espanyola. S’ha trencat, o almenys debilitat, el tradicional turnisme polític. I, ara ens veiem obligats a introduir el diàleg a la nostra política per a formar pactes. És molt probable que de primeres els partits no sàpiguen utilitzar aquesta “nova” ferramenta política i ens porten a noves eleccions en maig. I fins i tot podríem veure com els partits més veterans (Partit Popular, Partit Socialista, Esquerra Unida) es veuen obligats a canviar, a evolucionar per a poder continuar a l’altura del nou context social. De qualsevol manera, és clar que anem a presenciar uns dos anys com a mínim molt interessants, i espere que tot aquest avance cap al canvi polític, social i estructural (encara que siga poc a poc i encara amb influència del bipartidisme) que necessita el poble espanyol.

Castellano

Vamos a empezar el año haciendo un repaso a los resultados postelectorales del 20D y viendo algunas cuestiones que nos deja este panorama.

Durante el último programa de Radio Partisana de 2015, lanzamos por Twitter una serie de encuestas relacionadas con el actual y futuro panorama de las Cortes Generales. No llegan a ser representativas de la opinión general del pueblo, ya que el número de participantes no es considerable y el alcance de estas encuestas no llega a muchos, pero me servirán para resumir la situación tocando diferentes cuestiones que se están dando:

Empezamos presentando el reparto de asientos que han decidido las últimas elecciones celebradas el 20 de diciembre de 2015.

Azul: PP (123 diputados). Rojo: PSOE (90 diputados). Morado: Podemos (42). Naranja: C’s (40). Morado claro: En Comú Podem (12). Rosa: És el Moment (9). Naranja claro: ERC (9). Azul oscuro: Democràcia i Llibertat (8). Azul claro: En Marea (6). Verde: PNV (6). Marrón: UP (2). Verde claro: Bildu (2). Amarillo: Coalición Canaria (1).

Como podemos ver, el PP “gana” las elecciones con 123 diputados, pero perdiendo 63 escaños respecto a 2011 y, con ello, perdiendo la mayoría absoluta con la que ha gobernado durante la última legislatura. El PSOE también pierde respecto hace 4 años, ha conseguido 20 asientos menos, siendo este resultado el peor de toda su historia en la democracia española. Estos desastrosos resultados del bipartidismo han sido consecuencia, como todos sabemos, de la aparición en el panorama político de los nuevos partidos del cambio (o del recambio, eso está por demostrar todavía): Podemos, más sus coaliciones en Catalunya (Podem, EUiA e ICV), Galiza (Podemos Galicia, Anova y EU) y el País Valencià (Podemos y Compromiso), ha sacado 69 escaños, un resultado fantástico y no muy esperado según las diversas encuestas, que en general le daban como mucho 55 escaños. Ciudadanos, por el contrario, ha sacado menos de lo que esperaban, 40. Los independentistas catalanes, ERC y Democràcia i Llibertat, que se han presentado por separado a los comicios del Estado, han sacado 9 y 8 escaños respectivamente. El PNV 6, uno más que hace 4 años. Euskal Herria Bildu baja de 7 a 2 escaños, los mismos que Unidad Popular-Izquierda Unida, que no han podido conseguir el grupo parlamentario mínimo que esperaban. Por último, Coalición Canaria baja de 2 a 1 escaño.

Teniendo esto, la primera encuesta y cuestión que veremos será la siguiente:

Es el pacto más posible, el de la izquierda/centro izquierda, aunque todos juntos no llegarían a la mayoría absoluta (176 escaños). Por lo que necesitan de la abstención del PNV, de Democràcia i Llibertat, o incluso de Bildu, y así gobernar en minoría. Pero, para que Podemos y PSOE acaben pactando tendrán que ceder cualquiera de los dos en algunos puntos intocables de ambos.

El PSOE ha dejado muy claro que de ninguna manera pactará con el PP ni tampoco apoyaría un posible gobierno en minoría del PP (por ahora). Entonces, no le queda otra a Pedro Sánchez que tratar de pactar con el partido de Pablo Iglesias, el cual ha puesto unos límites de bienestar social que el PSOE podría aceptar, como la despolitización de la política o el blindaje de los derechos sociales.

La principal dificultad que existe en este pacto de izquierdas es la propuesta de Podemos de permitir la consulta sobre la independencia en Cataluña, que choca con la defensa de la soberanía nacional por parte del PSOE. Los otros partidos que podrían entrar dentro del pacto (nacionalistas principalmente) se posicionan con Podemos, por lo que la única opción que se ve posible es que el PSOE ceda y aceptara el referéndum o que, en cambio, Podemos abandone el proyecto. Ambas cosas se ven casi imposibles. El PSOE se ha posicionado claramente intolerante con una consulta independentista, y sus barones territoriales no hacen más que rechazarla y se niegan rotundamente a un pacto con “partidos rupturistas”. Podemos está en la misma actitud pero al contrario, el referéndum es una condición obligatoria para Pablo Iglesias, además de que podría perder apoyo de En Comú Podem, ya que Ada Colau dejó muy claro que sólo le daría apoyo a quien se comprometa con la consulta.

La posibilidad del pacto es muy difícil, como se puede ver en el resultado de la encuesta, en la que gana el No con muy poca diferencia con el Sí. Si este pacto se llevara a cabo y la izquierda gobernara, la legislatura no duraría más de dos años, ya que se centraría en las reformas acordadas solamente. En el caso contrario, si la izquierda no acaba pactando se presentan otras opciones: Gobierno en minoría del PP, gran pacto PP-PSOE-C ‘s (propuesto por Albert Rivera) o nuevas elecciones en primavera, como veremos en la siguiente encuesta. Por ahora, el PSOE está completamente dividido (sus barones, liderados por Susana Díaz, se muestran intolerantes al pacto) y Iglesias le da la mano a Sánchez para hablar de los problemas sociales y llegar a un acuerdo.

¿Qué tendría que pasar para que Rajoy terminara gobernando? Albert Rivera ya ha dicho que en la primera votación de investidura su partido dirá que no a Rajoy, pero, en la segunda votación más adelante, se ofrece a abstenerse si ello facilita que haya un gobierno pronto formado por PP, PSOE y C ‘s. A esta propuesta de Rivera de un gran pacto inmovilista para establecer un gobierno de Rajoy, Pedro Sánchez se muestra totalmente contrario, aunque pasada la primera votación de investidura podría cambiar de opinión y ceder para desbloquear la situación y no ir a unas nuevas elecciones, las cuales favorecerían a Podemos y al PP. Este último debe tratar de formar gobierno en minoría, consiguiendo más Síes que Noes. Contando que Podemos, UP y los partidos nacionalistas no apoyarían de ninguna manera a Rajoy, el PSOE y Ciudadanos son los únicos que absteniéndose harían que la derecha siguiera gobernando nuestro país. Eso sí, en ese caso el PP se vería obligado a escuchar al parlamento y estar en un continuo diálogo con el resto de las fuerzas políticas, principalmente con C’s y PSOE por hacer posible su investidura.

Íñigo Errejón propuso la semana pasada la opción de investir a un presidente independiente para así desbloquear la situación en el parlamento y no detenerse en discusiones por si unos no quieren investir a este o los demás no ceden en investir al otro. Esta ha sido una propuesta un tanto polémica, en la encuesta podemos ver el resultado tan ajustado, y Pablo Iglesias lo ha aprovechado para criticar a Pedro Sánchez por no saber dirigir su partido ni tener autoridad en él. En cualquier caso, como ya hemos visto antes, para el pacto de izquierdas lo más importante es el debate sobre las líneas rojas, no quién presidirá el gobierno.

Cambiando un poco de tema, nos vamos a la Cámara Alta, el Senado.

Azul: PP (124). Rojo: PSOE (47). Morado: Podemos (9). Amarillo: ERC (6). Azul oscuro: Democràcia i Llibertat (6). Verde: PNV (6). Morado claro: En Comú Podem (4). Azul claro: En Marea (2). Rosa: És el Moment (1). Gris: Cambio-Aldaketa (1). Amarillo claro: Coalición Canaria (1). Gris 2: Agrupación Socialista Gomera (1).

Aquí tenemos un panorama totalmente catastrófico. El PP ha vuelto a tener mayoría absoluta, aunque ha perdido 12 asientos. El PSOE se mantiene igual que hace 4 años, perdiendo sólo un asiento. Podemos con las sus coaliciones nacionales tiene 16 senadores. El resto de partidos no superan los 6 y Ciudadanos ni siquiera tiene representación en esta cámara. Con este escenario, preguntamos si tiene alguna función el Senado y si es útil.

En nuestra encuesta se puede ver que hay una parte de los participantes (y no una parte pequeña) que no sabe exactamente para qué sirve nuestra Cámara Alta. Pues vámonos a la Constitución española: Artículo 90.1, “Aprobado un proyecto de ley ordinaria u orgánica por el Congreso de los Diputados, su Presidente dará inmediatamente cuenta del mismo al Presidente del Senado, quien lo cometerá a la deliberación de este . “, y el Artículo 90.2,” El Senado en el Plaza de dos meses puede oponer su veto o introducir enmiendas al mismo. El veto deberá ser aprobado por mayoría absoluta. El proyecto no podrá ser sometido al Rey para sanción sin que el Congreso ratifique por mayoría absoluta, en caso de veto, el texto inicial, o se pronuncie sobre las enmiendas, aceptándolas o no por mayoría simple. “. Estos dos puntos de nuestra Carta Magna nos muestran que su función es, básicamente, de revisión de las leyes previamente aprobadas en el Congreso, ya que en el caso de que el Senado vete la proposición, ésta vuelve a la Cámara Baja para ser aprobada por segunda vez y enviada al Rey. Por tanto, el Senado está para retrasar las leyes, ya que antes o después serán aprobadas por el Congreso de alguna forma u otra.

Entonces, el actual Senado, con mayoría absoluta del PP, se dedicará a frenar todas las leyes que pueda si no termina gobernando el Congreso, haciendo así más lenta la legislación de la coalición gobernante. Por tanto, como dice el resultado de la encuesta, el Senado, al fin y al cabo, no sirve para nada realmente útil.

Este Senado nos da directamente la respuesta a la siguiente cuestión.

Es casi indiscutible, no se podrá reformar la Carta Magna. Según dice el Artículo 167.1 de la Constitución, para que una reforma de esta pueda llegar a cualquier lugar, primero tiene que conseguir 210 votos a favor en el Congreso, lo que será imposible sí Ciudadanos y PP se abstienen o votan en contra, ya que juntos suman más de 140 escaños. Pero, en el caso de que se consiguen esas tres quintas partes del Congreso, debería conseguir también en el Senado. Es decir, 125 senadores deberían votar a favor y, desgraciadamente, el PP tiene más asientos de los necesarios para tumbar cualquier reforma.

Así, puntos importantes que son urgentes para cambiar, como la circunscripción electoral múltiple o el reconocimiento de las diferentes naciones del territorio español como naciones históricas, se quedarán sin modificar una legislatura más, perjudicando la situación social y democrática española.

Antes hemos visto que no se podría reformar ningún punto de la Constitución vigente para que el PP la tumbaría el Senado (si llega a esta Cámara). No hemos contemplado la posibilidad contraria: los populares dándole apoyo a una reforma constitucional. No lo hemos contemplado porque siempre han rechazado toda referencia o propuesta a una reforma de este tipo, y no entra dentro de sus propósitos.

De todos modos, nosotros preguntamos si se veía a Rajoy aceptando un reforma y, además, eliminando el famoso y polémico Artículo 155. Este Artículo le da el poder al gobierno de suspender las autonomías en el caso de que alguna de estas actúe de forma contraria al interés general de España. Y, obviamente, viendo la fuerte defensa del PP contra la independencia de Cataluña basándose en este recurso, casi nadie los ve aceptando la eliminación del mismo. Por el contrario, sólo un 16% dijo que no los ve reformando la Constitución, y un 82% sí cree que pueden aceptar alguna reforma pero sin tocar el Artículo 155.

En conclusión, estamos ante un periodo político rompedor con toda la anterior historia democrática española. Se ha roto, o al menos debilidad, el tradicional turnisme político. Y, ahora nos vemos obligados a introducir el diálogo a nuestra política para formar pactos. Es muy probable que de primeras los partidos no sepan utilizar esta “nueva” herramienta política y nos llevan a nuevas elecciones en mayo E incluso podríamos ver como los partidos más veteranos (Partido Popular, Partido Socialista, Izquierda Unida) se ven obligados a cambiar, a evolucionar para poder continuar a la altura del nuevo contexto social. De cualquier manera, está claro que vamos a presenciar unos dos años como mínimo muy interesantes, y espero que todo este avance hacia el cambio político, social y estructural (aunque sea poco a poco y aún con influencia del bipartidismo) que necesita el pueblo español.